Pastelitos de bellotas con boniato - Col·lectiu Eixarcolant



Os comparto la receta con la que participé en el concurso de recetas del colectivo Eixarcolant. Eixarcolant es un colectivo de Igualada que se dedica a la recuperación del uso gastronómico de plantas silvestres, así como a la revalorización de saberes y costumbres rurales.

Para esta receta usé madroños y bellotas salvajes del parque naturla donde vivo, Collserola.

En este enlace os podéis descargar el pdf con todas las recetas: 

https://contingut.eixarcolant.cat/wp-content/uploads/2020/07/Recopilaci%C3%B3-receptes.pdf

La receta está en catalán.


Per la base dels pastissets: 

- 125 g de farina de castanya del Bierzo

 - 50 g d'aglans crus de Collserola 

- 65 g de mantega eco 

- 1 ou eco 

Per al farcit dels pastissets: 

- 350 g de boniato cuit al forn 

- 2 ous eco 

- 150 g de crema d'ametlles + 50 g de sucre (es pot substituir tot per 150 g de llet condensada) 

- Espècies: canyella, gingebre molt, vainilla... 

Per a la mermelada de cireretes d'arboç: 

- 200 g de cireretes d'arboç de Collserola 

- 60 g de sucre 

- 2 rajolins de suc de llimona 

- 1 cul de got d'aigua

Per la base dels pastissets: 

1. Pelar els aglans i, si es vol, remullar-los per reduir l'àcid tànic. 

2. Posteriorment, torrar-los a la paella o al forn. 

3. En un processador d'aliments, triturar els aglans torrats. Traspassar-los a un recipient i afegir-hi la farina de castanya i la mantega freda. Desfer la mantega amb els dits amassant-la bé amb les mans fins a que no quedin grumolls. 

4. Un cop la mantega està integrada, afegir l'ou i tornar a amassar amb les mans fins a tenir una massa consistent i no massa humida. 

5. Engreixar 4 motlles tipus 'tartaleta' d'uns 10-12 cm de diàmetre cadascun i estendre la massa per les bases i els laterals de cada motlle. 

6. Coure les bases dels pastissets al forn durant 7 minuts a 150ºC, amb escalfor per baix i per dalt. 

Per al farcit dels pastissets: 

7. Triturar tots els ingredients del farcit fins que quedi una massa cremosa. Abocar-la sobre les bases dels pastissets. Fornejar els pastissets 30-40 minuts a 150ºC. 

Per a la mermelada de cireretes d'arboç: 

8. Posar les cireretes d'arboç en una cassola amb els rajolins de llimona, el sucre i l'aigua. Coure a foc baix durant uns 40 minuts.


0 comentarios :

Publica un comentari a l'entrada

 

...La comida que me hace cantar....